Lærugreinar

Kære forældre og elever i 5.a

 

Efter to ugers sygeorlov er jeg tilbage indtil d. 18. nov, hvor jeg går på barsel. 

Til forældersamtalerne lovede jeg, at de skulle få lektier for hjemme, og være mere meddelsom herude på netttet, så I ved, hvad der foregår i timerne, så...

Mens jeg har været væk, er eleverne gået videre med procentregning. Det fortsætter vi med i morgen og indtil midt næste uge. Herefter er det volumen, vi skal i gang med. Det tager nok resten af tiden, jeg har dem. Jeg synes, de har godt fat i procentregning, så længe det er kopiopgaverne, vi laver, bogopgaverne er lidt mere indviklede og for nogle elever meget abstrakte. Vi arbejder videre med procentregning indtil midt næste uge. Det bliver kopihæfte mandag og onsdag, hvor Birna også er til stede, og vi derfor er to på klassen. De andre timer vil blive brugt på gennemgang af opgaver i bogen, som er mere tavleundervisning.

Efter procent er det beregning af volume. Det er nok det, vi når på denne side af jul, men det ser også fornuftigt ud i forhold til at komme igennem bogen i år. 

 

Hvad angår lektier, så får de det lovede lektiehæfte i morgen - det har været lidt svært at finde det rigtige koncept omkring det at lave lektier.

Jeg synes, at det er vigtigt, at det man laver hjemme, er noget man har følelsen af, at man magter. Derfor vil det være opgaver, som ligner det, vi har været igennem, nemlig dividere, arealberegning og vinkler plus almindelige regnearter. Lektielæsning skal helst være noget man gør hver dag, for at træne færdigheder, men også for at få en hvis arbejdsmoral. Talent er én ting, men jeg tror, at det der bære én frem er arbejdsmoralen. Så derfor vil jeg gerne have, at hæftet er sådan opbygget, at man regner én side hver dag fra mandag til onsdag, så tager hæftet med i skole om torsdagen, aflevere det til læreren, og får det rettet tilbage om mandagen. 

Er der spørgsmål til opgaverne, noget man er i tvivl om, hvordan der skal laves m.m., kan man tage det med i skole og få hjælp, selvfølgelig!

Er der spørgsmål er I altid velkomne til at ringe til mig - 218188... 

 

vh Tanja